Voeding- en dieetadvies

Gezond eten is een leefstijl

VOEDING IS DE BASIS
Ken je de uitspraak “je bent wat je eet?” het is misschien niet het eerste waar u aan zal denken maar wel een logische beredenatie als we er langer over na denken. Als we terug gaan in de tijd zijn we genetisch gezien nauwelijks veranderd, slechts 2-3 procent. Ondanks dat zijn we ons lichaam wel anders gaan behandelen dan de oermens dat deed. De evolutie heeft ons veel goede veranderingen gebracht maar als we kijken naar ons voedingspatroon kunnen we daar onze vraagtekens bij zetten. 

MIJN VISIE OP VOEDING

Als natuurgeneeskundig therapeute kijk ik anders naar het lichaam en gezondheid. Ik geloof in de reguliere gezondheidzorg maar ook in de holistische kant zolang klachten maar bij de bron worden aangepakt. Denk maar aan een motor, als je steeds benzine tankt terwijl u diesel nodig heeft gaat de motor kapot. We kunnen dan elke keer de motor repareren maar daar ligt het probleem niet. Vergelijk dit nu maar eens met uw lichaam. Een dosis suiker, dat maakt uw lichaam vermoeid door een flinke piek in de suikerspiegel, we verwachten van ons lichaam dat we weer een dosis insuline aanmaken om dat op te lossen maar je kunt zich voorstellen dat dit energie kost. Welke voeding heeft ons lichaam dan wel nodig? Dit kan per persoon verschillend zijn en daar kan ik je bij helpen. 

Jong en oud is welkom! Voor kinderen is er een speciale programma. Denk aan moeilijke eters, kinderen die wat aan moeten komen of juist afvallen. Voor iedereen een speelse manier om met voeding om te leren gaan.

METEN = WETEN

Om de voortgang te kunnen bepalen maken we gebruik van verschillende metingen. We gebruiken hiervoor waardes die u zelf geeft. Zo kunnen we goed monitoren hoe u zich voelt bij het voedingsplan, of u het plan goed vol kan houden etc. 

Indien nodig maken we ook gebruik van lichamelijke metingen. Dit kunnen gemeten centimeters zijn in omvang maar ook uw gewicht houden we bij. Soms komt het voor dat iemand goed zijn best doet om af te vallen en dat niet wilt lukken. We zien het gewicht dan hetzelfde blijven maar de omvang kan dan wel verminderen of we zien dat iemand wel vet is afgevallen maar spieren is aangekomen. Meten is dus weten.

FREQUENTIE 

Hoeveel keer je komt of hoelang een consult duurt kan verschillend zijn per wens. Iemand die al op een goed spoor zit zal minder begeleiding nodig hebben dan iemand waar het voedingspatroon helemaal nieuw voor is. 

NASLAGWERK VOOR THUIS

Omdat er in een consult veel informatie wordt gegeven is het vaak fijn om het thuis nog even rustig na te kunnen lezen. Voor iedereen wordt er daarom een uitgebreid persoonlijk naslagwerk gemaakt voor thuis. 

Scroll naar boven